u Traži

Veganstvo nije za djecu

Posljednji odgovor: 19-07-2008, 16:17 napisao/la je lpsp. Ukupno odgovora: 55
Stranica 1 od 3 (56 zapisa)   1 2 3 Sljedeća »
Sortiraj postove:
  •  18-06-2008, 11:45 post » 612672

Veganstvo nije za djecu

•  18-06-2008, 11:45 post » 612673 » odgovor na post » 612672

nije istina

Nasi se jos uvijek povode starim istrazivanjima dok se u svijetu radjaju nove studije, dokazi i bolji nacin zivota/ishrane. osobno poznajem ljude koji imaju djecu vegane, i ta su djeca izolirana od otrova (pesticida, antibiotika, neprobavljivih enzima, hormona) koji se nalaze u mlijeku i mes, a time su i znatno zdravija. zato se ja pitam - koga ovi zavaravaju? Ja sam veganka skoro 20 godina i zdrava sam kao dren, poznajem dobro sve vidove prehrane i znam kamo cega ima da mi ne bi cega nedostajalo u vidu svih elemenata (vitamina, proteina, minerala elemenata u tragovima). Da imam dijete, ono bi takodjer bilo vegan kao i ja, jer ja ne bih htjela trovati svoje dijete svim tim grozotama iz industrijskog (ili inog) uzgoja pa da dobije rizik od razlicitih tumora i ostalih bolestina u kasnijoj dobi. Umjesto toga, ono bi moralo imati kompletnu izbalansiranu (vegansku) prehranu poput mene. Odgovorni smo za svoju djecu, bez obzira sto nam mocnici mlijecnih i mesnih industrija lagali u lice. Ako mi ne vjerujete, obrazujte se!
  •  18-06-2008, 11:48 post » 612684 » odgovor na post » 612672

a ovaj citat

iz teksta "Veganstvo u djece upitno je i zato što je moguć nedostatak vitamina D i B12, esencijalnih masnih kiselina, kalcija i željeza." - to god je ovo napisao OČITO ne poznaje veganstvo UOPCE i moze ga biti samo sram jer cini zlo i sebi i drugima. To je samo strah od promjene i nedostatak znanja (kronicni).
    Budimo pametniji, ovo je ipak doba urazumljavanja, i stari mitovi o zdravlju bi trebali biti suvisni!
  •  18-06-2008, 11:57 post » 612712 » odgovor na post » 612672

evo, sljedba se javila :rolajz: jer naravno da treba vjerovati sektaškim sranjima (izoliranost od pesticida? danas? samo ako povrće nabavljate s marsa). kad će više ljudi shvatiti da je ono kaj jedu ozbiljna stvar. i da izbacivanje nečega mora značiti da nešto nećeš dobiti. i da će ti faliti. ali ne, u krivu su znanstvena istraživanja, a oni su svi zdravi i puni energija :rolajz opet:
  •  18-06-2008, 12:35 post » 612782 » odgovor na post » 612672

samo totalna neukost moze govoriti o sekti, hvala, ja sam ateistica i ne pripadam nikakvim vjerama i sektama. i daj se educiraj malo jer se ovdje ne radi o izbacivanju vec nadomjestavanju. Stvar je u tome da je ovaj clanak nevjerojatno pogresan, i totalno vrijedja zdrav razum
  •  18-06-2008, 14:26 post » 613006 » odgovor na post » 612672

Oduzimat djecu tim 'veganima'

treba ako ih od malih nogu odgajaju da budu vegani.. Dajte ljudi, pa čovjek je nastao kao svejed, i bez takve prehrane nema ništa od normalnog razvoja.....Ma dajte živjela zdrava seljačka kuhinja, koja obiluje svime... Špek, mladi luk, zelje, kelj....divota... I žeivjeli naši ljepi običaji kolinje, lov, ribolov......
  •  18-06-2008, 14:35 post » 613020 » odgovor na post » 612672

a koliko rodtelja

po Europi i Americi drzi svoju djecu na predivnoj ishrani od chipsa, pomfrita, sendvica, gaziranih pica i hot dogova, pa su im djeca toliko debela da jedva disu...Pa se nitko ne buni. Takvo smece od hrane redovito se nudi na svakom koraku. Ovdje u Americi svakodnevno nas teroriziraju s televizije reklamama u kojima se nude ogromni masni mesni sendvici, pizze, milkshake-ovi, sve i svasta i to kao izvrsna prehrana...Pa nije cudno da su ljudi ogromni ko najvece bacve. Stop se tice striktne veganske prehrane za malu djecu, mislim da je to s druge strane, isto opasno, bas kao i gore navedena hrana. Jer tijelo malog djeteta jednostavno nije naviknuto na takvu vrst prehrane!!! Pa i tijelo odraslih ljudi kada prelaze na vegansku prehranu dozivljava sok kada se izbacuju sve one namirnice koje gode tijelu. Treba to izbalansirati postepeno.
  •  18-06-2008, 14:42 post » 613035 » odgovor na post » 612672

"ja sam veganka skoro 20 godina i zdrava sam kao dren, poznajem dobro sve vidove prehrane i znam kamo cega ima da mi ne bi cega nedostajalo u vidu svih elemenata (vitamina, proteina, minerala elemenata u tragovima). Da imam dijete, ono bi takodjer bilo vegan kao i ja, jer ja ne bih htjela trovati svoje dijete svim tim grozotama iz industrijskog (ili inog) uzgoja pa da dobije rizik od razlicitih tumora i ostalih bolestina u kasnijoj dobi."
    ma moš mislit. ovih 20 godina je upitnih. jeli to od 1-20?pa zdrava ko dren??
    a jadna ta izolirana djeca vec od malena. stvarno bi trebala soc. sluzba poraditi na tim primjerima.
    od jednom njih par posto vegana zna vise nego svi strucnjaci!?! ;);)
  •  18-06-2008, 14:47 post » 613041 » odgovor na post » 612672

Pričate gluposti

Ovdje se uopće ne radi o veganstvu i vegetarijanstvu, već o ljudskim pravima. Dakle, svaka osoba ima pravo na IZBOR. Ukoliko su roditelji vegani i slijepo forsiraju takav način prehrane kao jedini ispravan, oni u biti prisiljavaju djete i svjesno mu nameću VLASTITI izbor. To je po mome mišljenju apsolutno ista stvar kao i crkvene floskule tipa "odgajanje u duhu vjere", gdje se u biti radi o nasilnoj indoktrinaciji djece koja nemaju razavijenu moć rasuđivanja i nisu u stanju shvatiti bit stvari i samostalno odlučiti. Razlike u principu i nema...jedni plaše djecu paklom i vragom a drugi klaonicama i mučenjem životinja. Smisao je usađivanje straha u ranoj mlladosti, kako bi se on učinkovito protegao na ostatak života. Da se razumijemo, iako osobno osuđujem bilo kakve teorije koje potiču na isključivost i netoleranciju, u principu smatram da je to osobna stvar svakog pojedinca i da se tu nitko nema pravo petljati. Ali je vrlo pokvareno iskorištavati djecu za rješavanje vlastitih frustracija i kompleksa. Nadalje, da prijeđemo i preko svega toga, ostaje činjenica da nitko nema pravo NAUDITI drugoj osobi, bilo to svjesno ili nesvjesno. A to je upravo ono što se u ovom slučaju dogodilo. Iz vlastitog neznanja i zatucanosti, roditelji su djetetu na svoju ruku uskratili vitalne životne potrebe. Jasno je meni da su ekologija, zelenaštvo, makrobiotika, veganstvo, auti na plin, vezanje za drveće i prskanje sprejem ljudi koji nose bunde jako IN u zadnje vrijeme, ali ako dozvolite da vas takve "doktrine" previše ponesu, postajete ekstremisti...a ekstremizam je JAKO LOŠA pojava i ne donosi čovječanstvu ništa drugo osim zla...
  •  18-06-2008, 14:51 post » 613057 » odgovor na post » 612672

jako dobro.neka sami odloucuju kad napune 18.!
  •  18-06-2008, 14:58 post » 613071 » odgovor na post » 612672

Ja imam samo jednu slast, a to je špek i svinjska mast. Nema tice do prasice.
  •  18-06-2008, 15:00 post » 613073 » odgovor na post » 612672

thrys,

prof.dr.Kolaček, svjetska pedijatrska društva (svi svjetski stručnjaci) se slažu u jednom:
    veganstvo nije zdrav način prehrane, ali ti ''poznaješ sve vidove prehrane'', pa znaš bolje.
    Moš si misliti? Sva sreća pa nemaš djete, jer bi ga trovala još na gori način, a osim toga dijete svakako ne bi dobilo važne tvari za normalan rast i razvoj. Izbalansiranu prehranu čine raznovrsne namirnice, a to svakako nisu samo soja i mahunarke. Vegetarijanstvo je osobnii IZBOR, pa kako tebi nitko ne nameče jesti meso, tako i ti ne bi imala pravo nametati djetetu veganstvo. Kako ti je industrijski uzgoj grozota, pitaš li se ikada kako se proizvodi soja na koju se svi vi vegani furate kao nešto zdravo, i znaš li što sve ona sadrži ? Da ne govorim o povrću koje jedete, a za koje se ne pitate kako se proizvodi i čime tretira. Ne, ne vjerujemo ti zato što smo i ja, a osobito svjetski stručnjaci puuuuuno obrazovaniji od tebe.
  •  18-06-2008, 15:22 post » 613119 » odgovor na post » 612672

Neph, jeli nasilje i tiranija koje se provodi nad doživotno zatočenim životinjama u konclogorima intezivnog uzgoja, također ekstremizam?!
  •  18-06-2008, 16:20 post » 613222 » odgovor na post » 613119

Izbrisano.
  •  18-06-2008, 16:25 post » 613241 » odgovor na post » 612672

kapelan

zasto tako?
  •  18-06-2008, 16:27 post » 613244 » odgovor na post » 612672

Etika, ekologija...

Više o veganskoj prehrani možete saznati u izvrsnim knjigama: "KAKO POSTATI, BITI I OSTATI VEGETARIJANAC ILI VEGAN", Juliet Gellatley, i "OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA", Petera Singera. Veganstvo osim u etičkom i zdravstvenom pogledu, povoljno djeluje i na zaštitu okoliša. Naime, konclogorski pogoni intezivnog uzgoja životinja, iznimno zagađuju vode, rijeke, zrak... Također, "normalna" mesna prehrana je strahovito rastrošna. Naime, na površini zemljišta veličine pet nogometnih igrališta ( što iznosi deset hektara ), može se proizvesti: dovoljno mesa za nahraniti 2 čovjeka ili dovoljno kukuruza za nahraniti 10 ljudi ili dovoljno žita za nahraniti 24 ljudi ili dovoljno soje za nahraniti 61 čovjeka.
  •  18-06-2008, 16:31 post » 613250 » odgovor na post » 612672

anjaKaja

kome vegetarijanci namecu svoju prehranu? MENE SU PRISILJAVALi jesti meso od kada sam bila dijete, iako to nisam zeljela. MENI je to bilo skoro poput fizickog silovanja i drago mi je da sam se oslobodila onih koji meni namecu sto cu jesti. Ja nisam vegan, vec vegetarijanka, a neki komentari dolje dovoljno govore tko je razborit, a tko je inficiran samo negativnoscu.
  •  18-06-2008, 18:23 post » 613378 » odgovor na post » 612672

ajmo ponovo

ej kalida i lpsp.....govorimo o djeci i ne o vama koje/i pretpostavljam imate malo vise godina!?!?
    i da vas vasi roditelji nisu "prislijavali" jesti meso i sve ostalo tj. normalnu hranu, danas bi bile deformacije tu.....u tome je BIT clanka!!!!!
  •  18-06-2008, 20:12 post » 613463 » odgovor na post » 612672

vegani uključite mozak ak vam nije ispario

vi vegani stvarno NISTE NORMALNI!
    Koji normalan čovjek može svom djetetu svjesno ukrasti pravo na normalan razvoj i život?!! normalan?niti jedan!
    ima ih koji će djetetu uskratiti majčino mlijeko za koje svi znamo da sadrži antitijela bez kojih nema imuniteta. pa vi sad recite jel to ima veze s jednom molekulom mozga?????nema
    ljudi nisu biljožderi nego su evolucijom od sakupljča plodova postali lovci. to je nepobitna činjenica.
  •  19-06-2008, 15:01 post » 614367 » odgovor na post » 612672

Veganstvo

Aurora i Sparoga, "nenormalnih" vegana djece i odraslih ima milijune na svijetu, oduvijek ih ima... U Njemačkoj je svaka deseta osoba vegan... opčenito broj vegana u svijetu sve više raste. Dakle, kada bi veganstvo bilo štetno, nenormalno... onda vegani na bi postojali, a nepobitna je činjenica da postoje, kao što je nepobitna činjenica da to nekima zbog specističkih razloga smeta! Inače, postoje lječnici koji se protive veganstvu, kao što postoje i lječnici koji ga podržavaju, te ga preporučuju za djecu i za odrasle.
  •  20-06-2008, 8:36 post » 614997 » odgovor na post » 612672

Ako želiš sudjelovati u inteligentnoj raspravi, prvi uvjet koji moraš ispuniti je inteligencija. Ako ništa drugo, moraš barem biti svjestan/svjesna kada je diskusija koja se vodi iznad tvojeg nivoa. Da te citiram: "Dakle, kada bi veganstvo bilo štetno, nenormalno... onda vegani na bi postojali". Ovakvu rečenu može naipsati samo krajnje neobrazovana osoba vrlo upitnih mentalnih sposobnosti. Što misliš o ovoj varijaciji svoje izjave: "Dakle, kada bi pedofilija bila štetna, nenormalna... onda pedofili nebi postojali". Sapienti sat! Druga stvar, nemoj pričati nebuloze prije nego što nešto provjeriš. Imenuj mi jednog, dakle JEDNOG liječnika koji savjetuje da novorođeno dijete hraniš veganskom prehranom. Izazivam te. Naravno, kad kažem liječnik onda mislim na osobu koja ima valjanu diplomu i lječničku praksu i koja NIJE vegan. Bilo koja odrasla osoba koja smatra da je MLIJEKO, bilo kravlje ili u slučaju djece majčino, loše za čovjeka, jednostavno nije normalna i treba ići na promatranje. Opet povavljam, meni je jasno da je to IN i da se ljudi poput tebe u tome nalaze. Psihologija nas uči da je slabim ličnostima koje nemaju razvijeno svoje JA potrebno nešto na što će se "furati" jer nisu u stanju formirati vlastite stavove zbog prevelike nesigurnosti u samog sebe. Netko se "fura" na religijski fanatizam, netko na vječnog rockera, netko na vegansku prehranu. Sve su to "doktrine" pune isključivosti, netolerancije i bunta. Vrlo infantilno i patetično. Ali ako je već tako, nemoj se upuštati u rasprave sa mentalno superiornijim osobama jer ispadaš notorna budala, ok? Lijepi pozdrav ;)
  •  21-06-2008, 1:15 post » 616185 » odgovor na post » 612672

Specizam

Inteligentni/na Neph, nisi mi odgovorio/la na moje prvo pitanje, jesu li koncologorski pogoni intezivnog uzgoja u kojima se životinje drže cijeli život zatočene, također ekstremizam?! Tvoja inteligencija je vrlo visoka, pa me čudi kako možeš izjednačiti veganstvo i pedofiliju?!?! Izjednačuješ kriminal i veganstvo?!?!?! Jasno je da pedofili postoje, ali oni rade kriminalna djela. Koja kriminalna djela rade vegani?! Ali ja sam mentalno nerazvijen pa to izjednačavanje ne razumijem. Čudno je da ti kao visoko inteligentna osoba nisi objasnila kako to ako je veganstvo štetno, mogu postojati vegani?! Naime, ako netko veganstvom sam sebi radi štetu, kako onda uopče postoji?! Evo, ja sam vegan 20-tak godina, jeli ja onda postojim?! Pitaš jeli znam jednog lječnika koji savjetuje da se novorođeno djete hrani veganskom prehranom ali da taj lječnik NIJE vegan?! A zašto ne bi smio biti vegan?! Tko tvrdi da je majčino mlijeko loše za dijete?!?!?! Jeli to veganstvo tvrdi?!?! Čudno kako visokointeligentni ljudi tako nešto tvrde?! Kažeš da oni koji smatraju da je kravlje mlijeko loše za čovjeka, nisu normalni?! Dakle oni istočni narodi koji upče ili vrlo rijetko koriste kravlje mlijeko ( Kinezi, Japanci... ) nisu normalni?!?! Smatram da je korištenje kravljeg mlijeka dobiveno iz pogona intezivnog uzgoja u kojima su životinje doživotno zatočene, neetično. To je za tebe, naravno eksremizam, ali zašto bi koristio kravlje mlijeko, ako živim i bez njega?! Za tebe je to ekstremizam, ali ti nije ekstremizam doživotno zatočavanje i mučenje životinja?! O tome čak treba i šutjeti! Da bi lakše diskreditirao/la veganstvo, tvrdiš da je to IN?! To je poznati trik onih kojima smeta veganstvo. Čudno da visokointeligentna osoba kaže za nešto što postoji tisućama godina, da je IN?! Izgleda da to IN traje nešto duže! Kažeš da se osobe poput mene u tome nalaze?! Ja se samo zalažem za etičnije postupanje prema životinjama. Jesam li zbog toga mentalno bolestan?! Jeli se onda visokointeligentni zalažu za što neetičniji odnos prema životinjama?! Tvrdiš da se netko "fura" na religijski fanatizam, netko na vječnog rockera, netko na vegansku prehranu... Etičniji odnos prema životinjama navodiš kao "furanje?! Po toj analogiji, ti se "furaš" na "normalnu" mesnu prehranu! Jeli i zalaganje za etičniji odnos prema ljudima, također eksremizam ili "furanje"?! O kojoj isključivosti i netoleranciji govoriš?!?!?! Jeli netko nekoga na nešto prisiljava?! Iako si "mentalno superiornija osoba" predlažem ti ( ne prisiljavam ) da na linku: www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1345 potražiš precizne odgovore na tvoja pitanja o lječnicima koji preporučuju veganstvo, o majčinom mlijeku, reakciju na ovaj članak... Također, preporučam ti knjigu OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA, jednog od vodećih svjetskih etičara, Petera Singera, koji je zbog svojih stavova žestoko napadan.
  •  22-06-2008, 3:48 post » 617728 » odgovor na post » 612672

brkate pojmove

u clanku se mijesaju pojmovi veganstvo i vegetarijanstvo. A medu njima postoji bitna razlika.
    Moje dijete je takoder vegetarijanac i potpuno je zdravo, bas kao i tisuce druge djece vegetarijanaca. Cim se razboli dijete koje ne jede meso, uvijek se trazi uzrok bolesti bas u ishrani pa zasto su onda pune bolnice djece koja jedu meso? Zar bi analogno trebalo optuziti njihovu ishranu? Nasa pedijatrica se takoder ne slaze s vegetarijanskom ishranom djeteta pa je zatrazila krvne nalaze i iznenadila se kako su dobri, pogotovo razina zeljeza zbog koje je strahovala. Dijete nam jos nije bilo bolesno a putovalo je i po Aziji, igralo se u pijesku i blatu, druzilo s lokalnom djecom. No slazem se kako djeci ne treba davati pripravke od soje osim ako nisu procesirani tj obradeni.
    Ljudi, u vrijeme interneta je tako lako pronaci informacije o bilo cemu a pogotovo o prehrani, zasto se jos uvijek nabacujete parolama o neophodnosti mesa kad je planeta prepuna odraslih ljudi koji ga nikada nisu jeli?
  •  23-06-2008, 9:32 post » 618853 » odgovor na post » 612672

Hahahaha....tvoj post govori više o tebi nego što bi ja trebao komentirati! Fanatizam, fanatizam i jedino fanatizam....moja ti je iskrena preporuka: GET A LIFE :-D
  •  23-06-2008, 16:19 post » 619592 » odgovor na post » 612672

Specizam

Visokointeligentni Neph, kada se nema argumenata, onda se koriste besmislene parole tipa: "Fanatizam, fanatizam, fanatizam..." Zaboravio si također napisati: "Vegani su čudaci, luđaci..." To bi bilo u skladu sa specističkim izrugivanjima, podvaljivanjima, predrasudama... Inače, poznato mi je kako specizam reagira kada mu se stane na put. Zašto jednostavno otvoreno ne kažeš da ti veganstvo SMETA! Evo, npr. meni smeta specizam, ali ja to otvoreno kažem!
Stranica 1 od 3 (56 zapisa)   1 2 3 Sljedeća »
Pogledaj kao RSS

Jutarnji.hr Autoklub.hr reci.hr